Amet: kodukeemia sisu on väikelastele liiga lihtsalt kättesaadav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma avastama asuvad lapsed võivad kergesti sattuda korralikult sulgemata kemikaalipakendite peale.
Maailma avastama asuvad lapsed võivad kergesti sattuda korralikult sulgemata kemikaalipakendite peale. Foto: Nick White/picture alliance/moodboard/Scanpix

Euroopa kemikaaliameti järelevalvealase projekti tulemustel ei paku suur osa Euroopa Liidus poelettidele jõudnud ohtlike kemikaalide pakenditest lastele piisavat kaitset neis sisalduva ohtliku kemikaali eest.

Ameti kinnitusel on probleemiks lapsekindla turvasulguri puudumine või selle nõuetele mittevastavus.

2015. aastal Euroopa majanduspiirkonnas läbi viidud järelevalveprojekti käigus kontrolliti kokku 797 toodet, millest 230 ehk 29 protsenti ei vastanud CLP-määruse klassifitseerimise, märgistamise ja pakendamise nõuetele. Enamik toodetest olid desinfitseerimisvahendid, valgendustooted ja erinevad torude, tualeti, ahjude või akende puhastusvahendid, mis olid klassifitseeritud kas nahka söövitavaks või hingamiskahjustusi tekitavaks.

Eestis kontrollis terviseamet 11 ettevõttes 30 toodet. Kontrollitud toodetest kahel puudus nõuetekohane lapsekindel turvasulgur.

2015. aastal toimunud järelevalveprojektis osales 15 liikmesriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles