Põlvamaa prouad tõid Antsu invataksole sammukese lähemale

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Väärsi
Ants Väärsi Foto: Facebook

Laupäeval Põlvas Intsikurmus toimunud lõõtspillifestivalil Harmoonika korraldas üks tarmukas proua oma sõbrannadega Ants Väärsi uue invatakso ostmise toetuseks heategevusliku korjanduse, mis tõi lisaks 164 eurot.

Abistava ettevõtmise korraldanud naine ei tahtnud oma nime avalikkuse ette tuua, sest temagi elus on praegu hetked, mil ta vajab Antsu abi ja ees on ootamas operatsioon. Tema kohtas Antsu siis, kui oli Tartusse tehtavatest bussisõitudest väsinud, ja kui ta siis haigla juures juhi ära tundis, ja küsis, kas too saab teda aidata, vastas Ants: «Ikka aitan!» 

Takkajärele ütleb proua, et nende heategevuslik ettevõtmine jäi pisut hiljaks ja oli läbi mõtlemata, sest suurem osa rahvast tuli lauluväljakule teist teed pidi ja ei näinud neid. Ka invaauto peal olnud plakat oli ehk liiga silmapaistmatu. Naine lisab, et Intsikurmul käivad paljud inimesed üritustel sularaha kaasa võtmata ja ka sel korral kurdeti, et vaid pangakaart on kaasas. Pealegi jäi inimestele märku andmata, et oodatud on ka kõige väiksem summa, mis pakkuda on.

Korjanduse tegijate sõnul teadsid Antsu tegemistest peamiselt kohalikud, kaugemalt tulnutele tuli seletada. Abi pakkusid ka need, kes arvasid, et neil ei lähe tema abi vaja. Naised jutustasid neile, et  Ants veab abivajajaid ka näiteks Haapsallu ja Kuusalust Põlva haigla taastusravisse, seega tegeleb oma abistava tööga üle Eesti. Üks inimene Jõgevalt, kes Antsu ka tundis, tahtis teda kohe näha. Suurimaks annetatud summaks oli 20 eurot ja peab ära märkima, et Ants Väärsi paneb sularahas annetatud summad kirja ning annab ka tšeki.

Korjanduskampaaniat korraldanud naine ütleb, et Ants oskab inimestega õigesti suhelda, on abivalmis ja need, kel on temaga koostööd olnud, on väärikale mehele väga tänulikud. Eriti hea on temaga vanainimestel, kes Tartu suurtes haiglakorpustes kuidagi teed leida ei suuda, Ants viib nad lausa kättpidi või ratastoolis kohe arsti kabinetti.

Järgmisena on 14. augustil Põlvas tulemas suuremat sorti heategevuslik üritus Ants Väärsi toetuseks ja sinna on lubanud tulla üle Eesti tuntud nalja-, laulu- ja näitemängumees Jan Uuspõld. Otsitakse teisigi esinejaid, kes tahaks kaasa lüüa selles ettevõtmises, mille eesmärgiks on soetada Ants Väärsile uus invatakso, millega oleks haigetel igati mugav arsti juurde ja sealt koju jõuda.

Kui Sina tahad Antsu aidata, siis võimaluseks Ants Väärsit ja tema veetavaid haigeid toetada on annetamine avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677 annetad kümme eurot, OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.

Kampaania kohta saab jooksvat ülevaadet kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles