Suurhaigla pakub ämmaemandate tasuta vastuvõtte

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane ema peaks end rasedusega arvele võtma enne 12. rasedusnädalat.
Tulevane ema peaks end rasedusega arvele võtma enne 12. rasedusnädalat. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Ida-Tallinna keskhaiglas saavad ravikindlustatud naised ämmaemanda vastuvõtule tasuta ja saatekirjata.

Soovitud ämmaemanda vastuvõtule saab suve algusest registreerida ka Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) patsiendiportaali iPatsient kaudu, teatas ITK.  

«iPatsient on kaasaegne lahendus tänapäeva kiires maailmas, kus vaid mõne hiireklõpsuga saab lapseootel naine broneerida aja ämmaemanda juurde,» selgitas emadusnõuandla ämmaemandusjuht Silja Staalfeldt-Rahumägi ning lisas: «Ämmaemanda vastuvõtule võib aja broneerida kohe, kui rasedustest näitab positiivset vastust. Parim aeg visiidile tulekuks on raseduse kuuendal kuni üheksandal nädalal, siis on ka laps ja lapse südametöö ultrahelis juba nähtav. Kindlasti peaks tulevane ema rasedusega end arvele võtma enne 12. rasedusnädalat, sest see on oluline nii naise ja tulevase lapse hea tervise kindlustamiseks kui ka peretoetuste maksmisel.»

Samuti saab vastuvõtuaega broneerida telefonil 666 1900 (E–R 7.15–18.00). Ravikindlustatud naisele on ämmaemanda vastuvõtt tasuta ja ei ole vaja ka saatekirja. ITK Sünnitusmaja emadusnõuandlasse on oodatud oma rasedust jälgima kõik lapseootel naised.

Ämmaemanda esmasele vastuvõtule saab patsiendiportaali kaudu registreerida ka Tartu ülikooli kliinikumis, kus portaali nimi on ePatisent ja vastuvõtule registreerimiseks on vaja perearsti saatekiri. «Saatekirja ei nõuta pöördumisel järgmiste eriarstide poole: psühhiaater, naistearst, kopsuarst (tuberkuloosi diagnoosiga patsientidel), silmaarst, hambaarst, naha-suguhaiguste arst, trauma korral traumatoloog või kirurg, kommenteeris kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael. «Kui patsiendil puudub saatekiri või ta soovib tervishoiuteenust väljaspool ravijärjekorda, on võimalik pöörduda eriarsti tasulisele vastuvõtule.»

Tartu ülikooli kliinikumis saab eriarsti vastuvõtule registreerida ka telefoni teel (7319 100, E-R 07.30-18.00), registraatori juures kohapeal ja e-posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles