Kuum ilm viis kolm inimest haiglasse

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palava ilmaga tasub oma tervislikku seisundit tähelepanelikumalt jälgida.
Palava ilmaga tasub oma tervislikku seisundit tähelepanelikumalt jälgida. Foto: Panther Media/Scanpix

Kõrge temperatuurid võivad teha halba ka inimese tervisele ning äärmuslikumatel juhtudel ka haiglaravile viia. 

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas rääkis, et sel nädalal on olnud kokku üheksa inimese kiirabi väljakutse põhjus seotud otseselt sooja ilmaga. Näiteks teisipäeval viis Tallinna kiirabi haiglasse kolm kuumakurnatuse käes vaevelnud inimest: keskealise Soome turisti vanalinnast, bussiga sõitnud eaka naise ja noore mehe kesklinnast. Kaudseid põhjusi kiirabi etapil ei ole võimalik diagnoosida.

Adlas rääkis, et rohkem haiglaravi seni keegi kuuma tõttu ei ole vajanud. Paaril lapsel oli kerge päikesepõletus nahal ning kiirabi nõustas neid kodus. Ühele bussis halba enesetunnet kurtnud noorukile tuli lapsevanem järele ja pärast ravi kiirabiautos sai ta koju. Ka paar joobes inimest, kes olid päikese kätte kauaks jäänud, anti peale tervisekontrolli üle politseile, kes toimetas nad tänavalt ära kainestusmajja.

Tartu Ülikooli kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael ütles, et kuumarabandust kliinikumi EMOs diagnoositud ei ole. Ka Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti sõnul pole suvepealinna haiglasse juulikuul sellise kaebusega patsiente jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles