Kohtla-Järvel tehakse Venemaaga meditsiinialast koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekt Medical Waste võimaldas Ida-Viru keskhaiglal uuendada ohtlike meditsiinijäätmete utiliseerimise keskust.
Projekt Medical Waste võimaldas Ida-Viru keskhaiglal uuendada ohtlike meditsiinijäätmete utiliseerimise keskust. Foto: Martin Poole/picture alliance/moodboard/Scanpix

Kohtla-Järve linn teeb juba aastaid ülemaailmse projekti «Terved linnad» raames koostööd Venemaa meditsiiniasutuste ning tervishoiukomiteega.

Kohtla-Järve linnavalitsuse välissuhete spetsialist Karin Teedla sõnul on Kohtla-Järve ja tema territooriumil asuv Ida-Viru keskhaigla aastaid teinud koostööd Sankt-Peterburgi ja Leningradi oblasti meditsiiniasutuste ning tervishoiukomiteedega, kirjutab Med24.

Lisaks rahvusvahelistele meditsiinikonverentsidele on Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmi raames koos Venemaa meditsiiniasutustega ellu viidud kaks pikaaegset projekti: MedInf ja Medical Waste.

Projekti MedInf ühe tulemusena käivitati Venemaal Eestis välja töötatud Perearsti Nõuandetelefoni 1120 analoog. Peale selle on Eesti-Vene koostöö mõlemas riigis parandanud meditsiiniliste jäätmete ladustamist.

Ida-Viru keskhaigla õendusjuht Alevtina Uustalu selgitas, et Medical Waste projektia uuendati  sealset ohtlike meditsiiniliste jäätmete utiliseerimise keskust, samas kui Venemaale Slantsõ linnahaiglasse loodi samalaadne keskus. Projekt lõppes möödunud aasta juunikuus.

Teedla sõnul on Kohtla-Järve linnal on kindel plaan Venemaaga ka edaspidi meditsiinialast koostööd jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles