Seaduse eripära jätab mehe tollilaos seisva ratastoolita (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti hinnangul ei saa kasutusele võtta ratastooli, mille võimalike vigade eest keegi ei vastuta.
Terviseameti hinnangul ei saa kasutusele võtta ratastooli, mille võimalike vigade eest keegi ei vastuta. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Tänaseks on selgunud, et uudset ratastool, mida terviseamet ei luba ebapiisavate dokumentide tõttu Eestis kasutusele võtta, kingitakse tõenäoliselt Venemaale või Ukrainasse ja Eestisse ostetakse täpselt samasugune eksemplar Suurbritanniast.

Taiwanis valmistatud, ent Suurbritannia elektroonikaga varustatud ratastool seisab jätkuvalt tollilaos, sest Eestis puudub sellistel toolidel volitatud esindaja, vahendab ERR. Terviseameti hinnangul ei saa ratastooli, mille võimalike vigade eest keegi ei vastuta, kasutusele võtta ja ratastooli Taiwanist tellinud ettevõte E-ratastoolid ei soovi Observeri volitatud esindajaks saada.

Ettevõtte E-ratastoolid juht Sven Reemet rääkis, et pakuti küll lahendust, kuidas tool Eestisse saada, kuid see on ligikaudu pool aastat kestev protsess, mis ei tasu end üheainsa ratastooli jaoks ära, seda enam, et tooli ootav Karevi Mesi oleks sel ajal nagunii abivahendita. Reemet lubas, et Mesi, kelle mitmed suvised plaanid on ratastoolisaaga tõttu lörri läinud, saab uue abivahendi ootamise ajaks ajutiselt teise ratastooli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles