Lugeja küsib: kas jäätis on tervislik?

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisesööja.
Jäätisesööja. Foto: Instagram

«Sooviksin teada, et miks soovitatakse maiustusena jäätist süüa ning kas see kannab endas mingisuguseid kasulikke omadusi?» uuris lugeja.

Vastab tervise arengu instituudi toitumisnõustaja Kristin Salupuu.

Jäätises on tõesti mõningaid vitamiine ja mineraalaineid rohkem kui mõnes muus maiustuses, mis aga ei tähenda, et magustoiduks peaks just jäätist sööma. Toidu kasulikkusest saame rääkida siis, kui tarbitavate koguste juures omab toit inimese tervisele mingit kasulikku mõju.

Arvestades jäätise suhkru- ja rasvasisaldust ei ole jäätise söömine inimese tervisele kasulikku mõju avaldavates kogustes aga kindlasti mõistlik.

Tasakaalustatud ja mitmekesise toitumise juures võib mõõdukas koguses süüa ükskõik mis maiustust. Tasakaalustamatult ning ühekülgselt süües ei päästa ükski «kasulik» magustoit ning ükskõik mis maiustusega liialdamine on kahjulik. Seega maiustusena võiks süüa seda, mis maitseb, toituda tasakaalustatult ja mitmekesiselt ning liikuda piisavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles