Haiglaravi vajavate patsientide hulk vähenes

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa haigusi nõuab pikalt haiglas viibimist.
Osa haigusi nõuab pikalt haiglas viibimist. Foto: Panther Media/Scanpix

Tänavu teises kvartalis vähenes veidi haiglaravi vajavate patsientide hulk võrreldes möödunud aastaga.

Tervise arengu instituudi andmeil pakkus teise kvartali lõpu seisuga statsionaarset raviteenust 54 haiglat ja neis oli kasutusel kokku 6757 haiglaravi voodit. Aktiivravivoodid moodustasid sellest üle poole ning ülejäänud osa tuberkuloosi-, psühhiaatria ja iseseisva statsionaarse õendusabi voodid.

Kvartali jooksul hospitaliseeriti ligi 56 000 inimest. Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud andmetel vähenes hospitaliseeritute arv 2016. aasta teises kvartalis võrreldes aasta esimese kolme kuuga ligi kolm protsenti ning toimus aktiivravi vooditele hospitaliseeritute arvelt. Iseseisvat statsionaarset õendusabi saanute arv kasvas 2,6 protsenti.

Kõigi ravivoodite peale kokku kestis ühe patsiendi ravi keskmiselt kaheksa päeva ja ühe ravivoodi kohta osutas haigla kvartali jooksul statsionaarset arstiabi keskmiselt veidi üle kaheksale patsiendile. Aktiivravivoodite puhul oli ravikestus lühem – veidi üle viie päeva ja ühe aktiivravi voodi kohta käis kvartali jooksul haiglast läbi keskmiselt 12 patsienti. Kõige pikem on ravikestus tuberkuloosi eriala vooditel, kus üks patsient viibib keskmiselt 2,5 kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles