Imeravitsejad lasevad kartmatult kergeusklike turjal liugu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Pendeldajad, nõiad, auranägijad ja imeravitsejad võivad ka televisiooni vahendusel karistust kartmata nõu vajavatelt vanainimestelt raha võtta, sest nende tegevus pole seadusega karistatav.

«Selgeltnägemise või ennustamise olemus on üldtuntud teave ja inimesel on vaba valik sellistesse võimetesse või nõidusesse uskuda ja seda teenust siis ka tarbida, näiteks tasu eest horoskoobi koostamine või muu seesugune,» märkis politsei- ja piirivalveameti avalike suhete esindaja Tuuli Härson ERR uudisteportaalile ning täpsustas, et seega pole ennustaja tegevus käsitletav kelmusena.

Näiteks Kanal 12 eetris on saade «Jututuba», mida tutvustatakse kodulehel järgnevalt: «Hommikusisustaja, kus saad vastuse igale oma murele ja küsimusele. Helista saatesse, kus sind kuulatakse ära ja leitakse sulle sobiv lahendus.»

Kolme tunni jooksul jagub helistajaid ja tekstisõnumiga nõu küsijaid piisavalt, vaatamata sellele, et kõneminuti hind on 2,98 eurot ja sõnum maksab sõltuvalt operaatorist 1,02 või 1,28 eurot. Saatejuht vaatab näiteks pendliga üle helistaja eluenergia ja tšakrad ja annab nõu nii küttepuude kui korterimüügi teemadel.

Tele- ja raadiosaadete sisu üle ei saa menetlust alustada meediateenuste täitmist jälgiv kultuuriministeerium ega ka mitte tarbijakaitseamet.

Loe lähemalt ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles