Väikesele Janile tehti suur annetus

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kõik töötavad inimesed annetaksid kuus viis eurot, siis teeks see kokku ligi kaks miljonit eurot.
Kui kõik töötavad inimesed annetaksid kuus viis eurot, siis teeks see kokku ligi kaks miljonit eurot. Foto: Martin Poole/picture alliance/moodboard/Scanpix

Eesti konsultatsioonifirma Meinson Konsultatsioonid OÜ annetas Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile 1000 eurot, et anda oma panus raskelt haigete laste abistamiseks.

Annetuse suunab lastefond liikumispuudega kaheksaaastase Jani toetuseks, kes vajab järjepidevat füsioteraapiat lootuses ise kõndima hakata. Janile vajalik teraapia võib maksma minna kuni 20 000 eurot, millest hetkel on koos Meinson Konsultatsioonide panusega kokku saadud ligi 4000 eurot.

Ettevõtte tegevjuht Olga Meinson leiab, et just ühiskonna edukamatel liikmetel lasub moraalne kohus toetada neid, kel ei lähe nii hästi või kes veel ei suuda enda eest hoolitseda.

«Meil on Eestis küllaltki palju jõukaid või normaalselt teenivaid inimesi, töötavaid elanikke kokku peaks olema ca 400 000,» räägib Meinson. «Kui me igaüks annaksime kas või viis eurot iga kuu neile, kes seda kohutavalt vajavad, siis teeks see kokku umbes 2 000 000 eurot kuus! Aastas aga juba 24 miljonit. Arvan, et sellega saaksime nii mõnegi lapse elu päästa.»

Ta lisab, et kui vaid korraks mõelda, kui kergelt me käime viis eurot välja poes, kohvikus või restoranis ilma seda isegi märkamata, siis ei tohiks seda summat olla raske ka annetada. «Kellegi jaoks on see väike summa koos teiste inimeste panusega võimalus ellu jääda.»

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves märgib, et soov aidata abivajajaid ning omalt poolt ühiskonda tagasi panustada on küpsuse tunnus. «Märgata tänapäeva kiires maailmas enda kõrval inimesi, kes vajavad tuge ning anda nende toetuseks oma panus, on hoolimise märk. Täname südamest ettevõtet Meinson Konsultatsioonid hoolimise ja usalduse eest,» sõnab ta.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles