Seljaajukahjustusega inimesed võtavad mõõtu ainulaadsel spordipäeval

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalus saavad seljaajukahjustusega inimesed tuleval nädalavahetusel kätt proovida ka vibulaskmises.
Haapsalus saavad seljaajukahjustusega inimesed tuleval nädalavahetusel kätt proovida ka vibulaskmises. Foto: Viktor Cap/PantherMedia/Scanpix

Laupäeval, 13. augustil algusega kell 10.30 toimub Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsiooni keskuses viies seljaajukahjustusega inimeste spordipäev.

Laupäeval, 13. augustil 2016. aastal toimub Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse viies seljaajukahjustusega inimeste spordipäev. Sel aastal on Eestis ainulaadne seljaajukahjustusega inimeste spordisündmus mitmeski mõttes ebatraditsiooniline ja omalaadne.

Spordipäev toimub taastusravihaigla (Sadama 16) territooriumil ja annab osalejatele võimaluse proovida teistmoodi alasid, näiteks golf, diskgolf ja vibulaskmine.

«Kahel esimesel aastal toimus üritus samuti taastusravihaigla ümbruses, vahepeal olime kaks aastat staadionil ja nüüd oleme haigla juurde tagasi jõudnud,» rääkis ettevõtmise selleaastane eestvedaja Andres Kukk.

Kui viimastel aastatel on keskendutud eelkõige kergejõustikule, siis tänavu saab end proovile panna ratastooli vigursõidus ning paintball’i täpsuslaskmises. «Soovime anda inimestele võimaluse proovida ka selliseid spordialasid, millega muidu ehk kokku ei puutuks. Spordipäeval on seekord kaks kandvat ideed: tutvustada sporti kui meeldivat vabaajategevust mitte ilmtingimata võistlemist nõudvat hobi ning, tuues mõnusa liigutustegevuse avalikku linnaruumi, näidata kõigile, et ka eriliste toimetuleku vajadustega inimesed on nii mõneski mõttes tavalised,» selgitas Andres Kukk.

Praeguseks on end spordipäevale registreerinud 20 täiskasvanut ja seitse last. Kui täiskasvanud on kõik seljaajukahjustusega, siis lapsed on erinevate tervisemuredega. «Soovisime kaasata ka erinevat diagnoosidega lapsi, sest seltsis on ikka lõbusam,» rääkis Kukk.

Lisaks on üritusel kaasalööjate ring Kuke sõnul laiem kui eales varem. «Oleme väga rõõmsad, et inimesed on leidnud võimaluse Haapsalusse tulla ning panustada spordipäeva õnnestumisesse,» sõnas HNRK juhatuse esimees Priit Eelmäe.

Esimest korda on HNRK spordipäeval ka lastele mõeldud hommikupoolik.

Spordipäeval osalejad on nii sel ajal HNRK-s viibivad patsiendid kui seljaajukahjustusega inimesed üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles