Pokémon Go võib aidata paksudel lastel saledaks saada

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokemoni fännide kokkutulek Tallinnas.
Pokemoni fännide kokkutulek Tallinnas. Foto: Sander Ilvest

Tuntud mäng sunnib noori kilomeetrite viisi liikuma ja üksteisega rääkima.

Praeguse aja kõige moodsam mäng võib lapsed viia avastuseni, et õues on tore mängida, nii nagu mõnda aega tagasi populaarne oli, kirjutas Daily Mail. Mobiilis töötav virtuaalne ja samal ajal ka reaalne mäng ajab lapsed välja ning sunnib neid liikuma ja jahtima rakenduses loodud tegelasi rongijaamades, parkides, tänavatel ja mujal.

Kuna mängu äpp on selle hankimiskohtades liigitatud videomängude alla, siis võib rakenduse vastu huvi tunda ka sihtgrupp, kes tavaliselt liikumisäppide vastu huvi ei tunne. On ka arvamusi, et Pokémonide otsimine aitab lisaks veel depressiooni ja diabeedi vastu.

Mängu puhul ongi hea just see, et too on suunatud neile, kellele meeldib videomänge mängida, mitte neile, kes liikumisest huvitatud on. Mängu eesmärk on pakkuda meelelahtust ja see on täpselt see, mida enamik inimesi otsib.

Mängu ajal hakkavad lapsed suhtlema inimestega, kellega nad pole kunagi rääkinud või keda poleks muul juhul kohanud, seega toob mäng tagasi ka vanamoodsaid väärtusi, mis on ajas hakanud kaduma.

Loomulikult on mängul ka pahupool, see suunab ekstaasis olevate äpi kasutajate tähelepanu mujale ja nii väheneb valvsus enda ohutuse suhtes. Mäng viib tihti inimesi ühte kindlasse kohta kokku ja nii on nad lihtsaks saagiks ka varastele. Maailmas on ette tulnud juhtumeid, kus lastelt varastatakse mängu käigus telefonid ära.

Samuti on murekoht ka see, et kas äpi pakkuja Nintendo suudab tagada laste turvalisuse. Näiteks on mitmed mängijad eksinud kohtadesse, kust nad ei oska enam tagasiteed leida või pole see kuskil koopas olles enam lihtsalt võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles