Hambaarstid hoiatavad ohtliku trendi eest

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hammaste tervise eest tuleb hoolt kanda.
Hammaste tervise eest tuleb hoolt kanda. Foto: Panther Media/Scanpix

Hambaarstid panevad inimestele südamele, et populaarsust koguv ise söest valmistatud hammaste valgendamise segu võib hambaid kahjustada.

Spetsialistide sõnul võib sellise segu kasutamine muuta halvemaks hambaemaili seisukorra ning põhjustada hammaste erosiooni, kirjutab Fox News.

Söest segu muutus populaarseks, kui Youtube’i kasutaja Mama Natural postitas sinna keskkonda selleteemalise video. Praeguseks on sel videol üle 1,6 miljoni vaatamise. Videos harjab naine oma hambaid selle seguga kolm kuni viis minutit ning väidab pärast seda, et tema hambad on nähtavalt valgemad kui enne pesemist. Ta räägib söe kasulikest omadustest ja annab soovitusi, kust segu jaoks vajalikke aineid osta. Videot näeb siit.

Hambaarstide sõnul võib aga pikemat aega sellise seguga hammaste pesemine neile halba teha. Ameerika hambaravi ühing ei ole seni kiitnud heaks ühtegi sütt sisaldavat hambavalgendustoodet. Ühingu sõnul tasub suhtuda sellistesse toodetesse pigem skeptiliselt, sest nende mõju pole tõestatud. Need võivad osutuda hammastele ohtlikuks.

Hambaarst Susan Maples muretseb eelkõige videos nähtud seguga pesemise pikaajaliste mõjude pärast. Ta soovitab hammaste valgendamise sooviga pöörduda kindlasti spetsialisti poole, mitte teha seda ise kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles