Pähklid, mida meestel tasub süüa

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringute järgi on Kreeka pähklite söömine vähendanud ka südamehaiguste tekkimise riski.
Uuringute järgi on Kreeka pähklite söömine vähendanud ka südamehaiguste tekkimise riski. Foto: Panther Media/Scanpix

Ameerika Ühendriikides läbi viidud uuringu andmetel aeglustab kreeka pähklite tarbimine eesnäärmevähi kasvu.

Uuring viidi läbi küll hiirte, mitte meeste peal. Samas leiti selle uuringuga, et samuti omab pähkel kasulikku mõju mitmele tuumori kasvu ja metabolismi reguleerivale geenile, kirjutab Terviseuudised. 

«See uurimus näitab, et kui eesnäärmekasvajaga hiired söövad sellises koguses pähkleid, mida võiks vabalt tarbida ka mees, on kasvaja areng kontrolli all,» ütles toitumisuurija Paul Davis. Ta lisas, et see annab lootust, et kreeka pähklid võiksid ka patsientidele kasuks tulla.

Davis ja tema kolleegid ütlesid, et uuringutulemused pakuvad lisatõendust sellele, et hoolimata oma kõrgest rasvasisaldusest on kreeka pähklid tervislikud. 

Mitmed kliinilised uuringud on näidanud, et kreeka pähklite söömine vähendab südameveresoonkonna haiguste riski. Neis pähklites on nimelt palju omega-3 polüküllastumata rasvu, antioksüdante ja teisi taimseid aineid. Need andmed ajendasid USA toidu- ja ravimiametit 2004ndal aastal esimest korda tunnustama toitainesüdamehaiguse riski vähendavat toimet. 

Loe pikemalt Terviseuudistest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles