Ravimid, mille müümine Eestis lõpetatakse

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel. Foto: Panther Media/Scanpix

Kaks müügiloahoidjat teatasid erinevate ravimite turustamise lõpetamisest Eestis.

Alates oktoobrist ei turustata Eestis enam kasvajate ravimiseks mõeldud ravimit Depo-Provera 150 mg/ml süstesuspensioon 3,3 ml viaal ja 150 mg/ml süstesuspensioon 1 ml viaal, kirjutab ravimiamet oma kodulehel. Ravimi toimeaine on medroksüprogesteroonatsetaat.

Ka ei turustata enam ravimeid Depo-Medrol 40 mg/ml süstesuspensioon 2 ml viaal, 2 ml süstel ja 5 ml süstel. Ravimite toimeaine on metüülprednisoloonatsetaat.

Müügiloa hoidja kinnitusel jäävad saadavale Depo-Provera 150 mg/ml süstesuspensioon 1 ml süstelis, Depo-Medrol 40 mg/ml süstesuspensioon 1 ml viaalis ning Depo-Medrol 40 mg/ml süstesuspensioon 1 ml süstelis.

Ka lõpetatakse Eestis migreeni ravimite Imigran FDT 50 mg ja 100 mg õhukese polümeerikattega tablettide N2 pakendi turustamine. Ravimi toimeaine on sumatriptaan. Turule jäävad sama ravimi N6 pakendi suurused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles