Buda munk kavandab Eestisse meditatsioonikeskust

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia buda mungad.
Indoneesia buda mungad. Foto: Reuters/ScanPix

Eesti ainus buda munk Țhitañāṇo Bhikkhu, kodanikunimega Andrus Kahn tahab rajada Noarootsi meditatsioonikeskuse.

«Tegin tõesti Noarootsi vallavalitsusse järelepärimise ja uurisin, millistel tingimustel on meil võimalik sinna meditatsioonikeskus ehitada,» ütles Kahn Lääne Elule.

Noarootsi vallavanem Triin Lepp ütles, et vallal on tõesti Ramsi külas üks maatükk, mis selliseks ettevõtmiseks sobiks. Kahni sõnul muudab ettevõtmise keerukaks, et nimetatud kinnistule tuleks vedada nii elekter kui ka kanalisatsioon, mida seal praegu pole. «Ma ei tea veel tööde maksumust, seetõttu pole ma veel päris lõplikku jah-sõna andnud,» selgitas Kahn. Ta lisas, et kuu aja jooksul peaks tal vajalik info koos olema.

Lõplikku jah-sõna pole veel öelnud ka Noarootsi vald, sest Lepp ütles, et Noarootsi vallavolikogu tuleb kokku 29. augustil, kus hakatakse MTÜ maasoovi arutama. See oleks teine omataoline keskus Eestis – esimese tarbeks osteti Aegna saarel kindral Laidoneri endine suvila ja ettevalmistused Wat Phra That Doi Suthepi mõtluskeskuse rajamiseks käivad. Noarootsi Ramsi külla tuleks Kahni selgitusel Aegna oma väiksem vend.

Täispikka lugu saab lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles