Palavikurohi, mida on peagi keerulisem leida

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kestev palavik on üks kõhutüüfuse sümptomeid.
Kestev palavik on üks kõhutüüfuse sümptomeid. Foto: Panther Media/Scanpix

Peagi on keerulisem leida apteekidest palaviku ja nõrga valu ravimit Efferalgan.

Tarneraskustes on Efferalgan 150 mg rektaalsuposiitid ja Efferalgan 30 mg/ml suukaudne lahus, kirjutab amet oma kodulehel. Mõlema ravimi toimeaine on paratsetamool. Lisaks on peagi apteekidest lõppemas ka Efferalgan C 330/200 mg kihisevate tablettide varu. Selle ravimi toimeained on paratsetamool ja askorbiinhape. Nende ravimite tarneraskused lahenevad eeldatavasti 2017. aasta teises pooles. Apteekides on saadaval teised paratsetamooli sisaldavad ravimid.

Samuti on tarneraskustes ravim Dalacin C 150 mg kõvakapslid, mida kasutatakse klindamütsiinile tundlike mikroorganismide põhjustatud infektsioonide raviks. Rohu toimeaine on klindamütsiin. Ravimi tarneraskus kestab eeldatavasti novembri alguseni. Samuti jätkub müügiloa hoidja kinnitusel Dalacin C 300 mg kõvakapslite tarneraskus. Teisi ravimeid, mis sisaldaksid klindamütsiini samas ravimvormis ja tugevuses, Eestis ei turustata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles