Zika võib tuua kaasa ka kuulmisprobleemid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zika viirus levib moskiitode kaudu
Zika viirus levib moskiitode kaudu Foto: SCANPIX

Värskes raportis tuuakse välja, et Zika-viirus võib põhjustada viirusega nakatunud emade lastel kuulmislanguse.

Teadlased on Zika-viiruse põhjustatud terviseprobleemide uurimisega veel üsna alguses, kirjutab TIME. Seni on tõestatud, et viirus võib põhjustada mikrotsefaaliat ning teine hiljutine uurimus näitas, et viirus võib seostada ka nägemisprobleemide ja muude raskete ajukahjustustega.

USA haiguste kontrolli ja ennetuse keskus (CDC) raportis tõid teadlased välja, et 70 lapsest, kel esines Zikaga seotud mikrotsefaaliat, neljal esines ka kuulmislangust. Selle oli tekitanud sisekõrva või kõrva ja aju ühendava närvi kahjustused. Teadlased ei suutnud seostada kuulmislangust mingi muu põhjusega. Selle põhjal tõid nad välja, et kuulmislangus võib olla veel üks Zika riskitegur.

On teada, et teised kaasasündinud nakkused võivad põhjustada kuulmisprobleeme, kuid see on esimene kord, kui seda on täheldatud Zikaga seotud mikrotsefaaliaga lastel. Uurijad lisasid, et on võimalik, et mõned lapsed sünnivad Zika-viirusega ja neil ei esine mikrotsefaaliat, kuid neil võib siiski olla risk kuulmisprobleemide tekkimiseks. Samas ei ole uurijad seda veel kindlaks teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles