Ossinovski käis välja julge lubaduse (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovskil tuli kolmapäeval Stenbocki majas käia selgitusi jagamas, kuidas haigekassa kriisiga hakkama saada.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovskil tuli kolmapäeval Stenbocki majas käia selgitusi jagamas, kuidas haigekassa kriisiga hakkama saada. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi haigekassa eelarve on poole aastaga 33 miljoni euroga miinuses  kinnitas töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski, et plaanitavatest kokkuhoiust hoolimata ravijärjekorrad ei pikene.

«Arvestades tänast olukorda,  plaaniliste patsientide ravijärjekorra pikkust, siis kindlasti ei ole võimalik eelarves püsimiseks  vähendada raviteenuse kättesaadavust,» kinnitas töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski kolmapäeval, pärast Stenbocki majas nö vaibal käimist.

Kuna rahandusminister Sven Sester nõuab, et haigekassa peab suutma oma tulud-kulud nö nulli saama, siis terviseministri sõnul on selleks arutuse all erinevad variandid, mis ministri sõnul võtavad üldjuhul rohkem aega.  Ta lisas, et esmalt tuleb ära oodata 14. septembri haigekassa juhatuse tehtud ettepanekud ja seejärel saab vaadata, milliseid poliitilis valikuid ollakse valmis tegema.

«Vaadates seda, et plaaniliste patsientide ligipääs on jäänud samaks või mõnel erialal isegi halvenenud, aina rohkem tullakse erakorralise  meditsiini osakonda, siis seda võimalust, et me aasta lõpus tõmbaksime ravimahte kokku, ei näinud ei mina ega haigekassa nõukogu,» kinnitas Ossinovski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles