Mahetoit jõuab pealinna lasteaedadesse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus Tallinna lasteasutust hakkab toidu valmistamisel kasutama mahetooteid.
Kuus Tallinna lasteasutust hakkab toidu valmistamisel kasutama mahetooteid. Foto: Tallinna Haridusamet/Leini Jürisaar

Tallinnas alustati pilootprojektiga, mille käigus hakkavad kuue lasteasutuse lapsed söögipausidel saama mahetoitu.

Tallinna haridusameti terviseedenduse vanemspetsialist Eve Levand rääkis, et päris 100-protsendiliselt mahetoidule siiski üle ei minda, sest see pole rahaliselt lihtsalt võimalik ega mõistlik. Aga mahetoodangu vastu vahetatakse näiteks tangained ja sügisel ilmselt ka juurviljad. Samuti ei ole hinnavahe kuigi suur lihatoodete puhul.

Kogu projekti eeskujuks on Rootsis Malmö linnas tehtu – seal on lasteasutused mahetoidule üle läinud koguni 75 protsendi ulatuses.

Levandi sõnul on selline eesmärk Eesti jaoks mõeldamatu, kuid ometi tasub puhtama toidu poole püüelda. Ta tõi põhjendusena ära ühe mahetoidu teema eestvedaja Harald Hoppe mõtte, mille järgi tuleks mahetoitu pakkuda just lastele, sest kasvueas söödud toidul on suur mõju edaspidisele tervisele.

Tallinnas käimalükatud projektist võtavad osa Pelgulinna gümnaasium, Kelmiküla lasteaed, Padriku lasteaed, Lepatriinu lasteaed, Vormsi lasteaed, Päikesejänku lasteaed ning Muumipere lastesõim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles