11 toitu, mis tapavad seksiisu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka šokolaadi ei tasu enne vahekord süüa.
Ka šokolaadi ei tasu enne vahekord süüa. Foto: Panther Media/Scanpix

Lisaks hormoonidele, partneri veetlusele ja teistele teguritele võib vahekorras olemise soovi mõjutada ka söödud toit.

Foodbeast.com toob välja 11 toitu, mis mõjuvad seksiisule:

Juust

Kuigi juustuvaagen võib tunduda kohtingule sobivana, tasub teada, et juustus leidub erinevaid hormoone, mis võivad muuta hormoonide, sealhulgas ka testosterooni ja östrogeen taset organismis.

Piparmünt

Ka mündiga näts tasub närimata jätta, sest mentool alandab testeosterooni hulka ning vähendab seega tahtmist vahekorras olla. 

Maisihelbed

Tõenäoliselt vähendavad seksiisu maishelvestes sisalduvad teraviljad ja süsivesikud.

Foto: Panther Media/Scanpix

Kohv

Kohvijoomine muudab inimesed ärevamaks, mistõttu ei soovitata seda enne vahekord tarbida. Suurem ärevus vähendab sugutungi ning seda eriti neil inimestel, kes on kofeiini suhtes väga tundlikud.

Šokolaad

Kuigi šokolaadi on sageli kohtingule minnes kingituseks toodud või ka kohtumisel olles magustoiduna söödud, ei mõju see hästi testosterooni tasemele. Seetõttu tasuks meestel seda enne vahekord põske pista.

Mikrolaineahjus valmistatud plaksumais

Kuigi lemmiksaate kõrvale plaksumaisi söömine võib tunduda hea idee, tasuks sellest mõttest siiski pigem loobuda. Mikrolaineahjus valminud plaksumais ei vähenda ainult seksiisu, vaid on kahjulik ka tervisele. Selle pakend võib sisaldada näiteks perfluorooktaanhapet, mis võib tekitada meestel probleeme eesnäärmega. 

Soja

Naistele ei tee soja midagi. Nende seksiisule mõjub soja hästi, sest see tõstab östrogeeni taset. Soja tõstab aga selle naissuguhormooni taset ka meestel ning see ei tule suguihale kasuks.

Praetud toidud

Praetud ja suure rasvasisaldusega toidud võivad muuta inimese väsinuks ja loiuks ning hüdrogeenitud rasvad ja õlid alandavad ka meeste testosterooni taset.

Foto: Panther Media/Scanpix

Alkohol

Kuigi sageli kohtutakse uute inimestega baarides alkoholi tarbides, ei aita alkohol kaasa seksiisu tõstmisele. See hoopis vähendab testosterooni taset meeste organismis ning vähendab nii naiste kui ka meestes seksuaalset funktsiooni.

Lagrits

See sisaldab glütsürrisiinhapet, mis alandab testosterrooni taset ning langetab ka libiidot.

Dieetkoka

Selles joogis sisalduvad kunstlikud magusained, eriti aspartaam, mõjutavad serotoniini taset ja langetavad libiiot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles