Haigekassa tahab kulutada lubatust kümme miljonit enam

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Kristjan Teedema

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski sõnul ei ole hetkel probleem mitte haigekassa plaanitust suuremas ülekulus, vaid riigi soovis haigekassa varude abil riigieelarve tasakaalus hoida.

«Praegu ei ole küsimus mitte niivõrd haigekassa suures miinuses, vaid riigieelarve  struktuurses tasakaalus,» rääkis töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski sotsiaalkomisjoni istungil.

Haigekassa on kogunud headel aegadel lisaks seadusele pandud kohustustele veel lisavarusid, mis nüüd tuleks ministri hinnangul kasutusele võtta. «Nüüd on see aeg käes ja mitte esimest aastat,» toonitas minister. Ossinovski sõnul ei saa vastavalt seadustele haigekassa reserve kasutada millekski muuks kui ravimiseks.

«Haigekassa on teinud valitusele ettepaneku suurendada riigieelarve seadusega kinnitatud tulemit  1,3 miljonilt 12 miljonile ehk kasutada reserve kümne miljoni võrra enam,» selgitas Ossinovski. «Ma saan rahandusministri raamatupidamisprobleemist aru, aga haigekassa vahendi ei ole selleks, et tasakaalustada riigieelarvet,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles