Padjasõdalased kutsuvad streikima

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuido Nõmm kutsub padjasõdalasi üles plakateid meisterdama.
Kuido Nõmm kutsub padjasõdalasi üles plakateid meisterdama. Foto: Kuido Nõmm

Mai lõpus toimunud protestiavalduse «Padjaga tööle» eestvedaja, Tartu arst Kuido Nõmm kutsub teisipäevasest hoiatusstreigist osa võtma.

«On jäänud täpselt nädal – järgmisel teisipäeval toimub hoiatusstreik!» kirjutab Nõmm Facebookis. «Selle streigiga peame me riigis raha jagamise otsustajatele näitama, et meil on tõsi taga – tervishoid vajab raha juurde, sest tervis on kallis!»

Nõmme sõnul tulid padjasõdalased «Padjaga tööle» aktsiooniga väga hästi toime. Nad olid «suurel ekraani», neid kajastati meedias, kuid sõnum ei jõudnud kõigile kohale. «Rahandusminister Sven Sester ja peaminister Taavi Rõivas on jätkuvalt seisukohal, et tervishoiule peab jätkuma sellest ca kuuest protsendist SKPst. Kuigi selle vähesust on neile tõestanud nii eksperdid Eestist (Praxis) kui väljastpoolt (maailmapanga analüüs). Riik tahab võtta suunda tasulisele meditsiinile, kuna raha ei olevat. See ei ole õige! See vähendaks oluliselt vähemkindlustatud inimeste ravivõimalusi ja kaugeneks meie riigis seni hästi töötanud solidaarsusprintsiibist,» kirjutab Tartu arst.

Seetõttu kutsub ta kõiki padjasõdalasi üles võtma osa 20. septembril kell 9.00–10.00 toimuvast hoiatusstreigist ning pildistama, filmima ja jagama streigi käigus toimunut.

Peale selle on Nõmm kutsunud Facebookis üles tegema hoiatusstreigi jaoks plakateid, mille teemaks on «Tervis on kallim kui…». Plakatit paluvad nad arstidel ja toetajatel ka avalikkusele näidata, näiteks oma auto klaasil või haiglas, kus arst töötab. Postitusse on märgitud, et Nõmm teeb üleskutse koos maaeluminister Urmas Kruusega.

Üleskutsed on üleval Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles