Rahandusminister loobus haigekassa kärpeplaani kommenteerimisest (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sesteril on tulnud viimase kuu jooksul korduvalt haigekassa segaseid rahaasju selgitada.
Rahandusminister Sven Sesteril on tulnud viimase kuu jooksul korduvalt haigekassa segaseid rahaasju selgitada. Foto: Liis Treimann

Kuigi rahandusminister Sven Sester on ise haigekassa nõukogu liige ei soostunud ta ütlema, kui realistlik on töö- ja tervisminister Jevgeni Ossinovski plaan hoida raha kokku haiglatele vähem makstes ja panna lagi nii töövõimetus- kui ka sünnitushüvitistele.

«Täna oli haigekassa juhatuse ettepanekute esimene ühislugemine, sest ettepanekud laekusid alles koosolekul ja nende mõju on vaja veel analüüsida,» ütles rahandusminister Sven Sestser. ta lisas, et on  jätkuvalt seisukohal, et eelarve on juhatusele täitmiseks ja haigekassa reserve ei peaks kasutusele võtma ajal, kui haigekassa tulud kasvavad ja laekuvad kavandatust paremini.

Sester viitas oma vastuses, et tervise- ja tööminister esitab ettepanekud valitsusele veidi vähem kui nädala aja pärast, 22. septembril. «Enne seda peab haigekassa juhatus läbirääkimisi tervishoiuteenuse osutajatega ning nõukogu kohtub veel kord täiendavalt, et haigekassa eelarvet puudutavaid ettepanekuid arutada,» sõnas rahandusminister.

Ta jättis vastamata küsimustele, kui realistlikuks ta täna avalikustatud säästuplaani peab, millised on selle plaani kõige nõrgemad osad. Aga ka küsimusele, et  kui kärpeplaan ebaõnnestub, kas sel juhul võib haigekassa võtta kasutusele reservid, mille kasutamist on Sester seni tagasi tõrjunud.

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski sõnul võttis haigekassa nõukogu oma otsused vastu konsensuslikult. «Rahandusminister oli tänasel koosolekul üsna konstruktiivne ja leplik,» sõnas minister. ka kinnitas Ossinovski, et rahandusminister loobus pressikonverentsile tulemisest, sest nad on antud olukorras ühel meelel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles