Diana Ingerainen: perearstiabi kvaliteet ei huvita peaaegu kedagi

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingeraineni sõnul on perearstide seltsi peamine eesmärk just arstiabi kvaliteedi tagamine.
Diana Ingeraineni sõnul on perearstide seltsi peamine eesmärk just arstiabi kvaliteedi tagamine. Foto: Liis Treimann

Perearstid üle Eesti kogunevad täna algavale aastakonverentsile, et koos analüüsida olulisimaid küsimusi perearstiabis.

Tänavu 25. juubelit tähistava Eesti perearstide seltsi esinaine Diana Ingerainen leiab, et tänane tervishoiukorraldus on  jõudnud etappi, kus on vaja muutust, mida ootavad nii arstid kui patsiendid, teatas perearstide selts. «Mugavad sambad – tükipõhine rahastamine, sotsiaalmaksust tervishoiukulude kandmine – mis on meid aastaid teeninud, on kõikuma hakanud. Rahastamismudelit tuleb muuta, sest pikas perspektiivis see ei toimi.»

«Perearstiabi analüüsimine toimub erinevatel tasanditel ning perearstide jaoks on aastakonverents koht, kus plussid ja miinused üle vaadata. Tehakse ettekandeid nii tuleviku kui hetkeolukorra vaates vormilises ja sisulises pooles,» selgitas Ingerainen.

Ingeraineni sõnul on perearstide eesmärk pakkuda kvaliteetset perearstiabi, mis annaks rahvale kvaliteetseid eluaastaid. Nii tuleb konverentsil juttu esmatasandi kvaliteedistrateegiast, aga ka e-tervise võimalustest arsti toetamisel. «Perearsti töö on leida tasakaal patsiendi soovide ja reaalse tervisevajadusega. See on keeruline. Eriti kui ühiskond hindab õigeks vaid kättesaadavust, kvaliteedi osas ei ole huvilisi isegi diskussiooniks,» lisas ta.

Perearstide selts seevastu on prioriteediks pidanud just kvaliteeti – nii on aastakonverentsi traditsiooniks saanud parimate perearstipraksiste tunnustamine.

 Iga-aastane traditsiooniline Eesti perearstide seltsi sügiskonverents toimub tänavu 15. – 16. septembrini Rakvere teatris ja kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles