Toitumisnõustaja: lapsed võiksid juua rohkem vett

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Stanislav Moshkov

Toitumisnõustaja Katri Merisalu soovitab lastevanematel pakkuda lastele janu kustutamiseks vett, mitte gaseeritud või magustatud jooke.

Happelised ja magusad joogid rikuvad laste hambaid ning tekitavad omal moel sõltuvust, põhjustades nii kaalu- kui terviseprobleeme.

«Kooli alguse puhul on õige aeg lastele ja nende vanematele meelde tuletada, et söögikordade vahel magusate ja gaseeritud jookide tarbimine on hammastele väga kahjulik,» selgitas Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu.

«Vesi on hammaste tervise jaoks kõige parem jook – nimelt soovitatakse pärast iga toidukorda loputada hambaid lihtsalt veega. Söögikordade vahele võiks jääda vähemalt kolm tundi, oluline on vältida näksimist. Ka tervislikke mahlasid on soovitatav tarbida söögikorra ajal, et poleks pidevat happerünnakut hammastele. Ja otse loomulikult tuleb hambaid pesta hommikul ja õhtul,» rääkis Merisalu.

«Õnneks kogub vesi aina enam populaarsust, näiteks on Rimist ostetud tänavu viiendiku jagu rohkem vett kui eelmisel aastal. Samal ajal on jäänud magusate gaseeritud jookide müük eelmise aastaga sarnasele tasemele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles