Haigekassa kriis süveneb (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna lükkas haigekassa nõukogu tagasi  tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ettepaneku, rikkuda haiglatega sõlmitud lepingut ja hakata neile maksma ühe ravijuhu eest vähem, kui on kokku lepitud.

«Haigekassa nõukogu lükkas täna hommikul tagasi kõige suurema potentsiaaliga tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski ettepaneku,» rääkis peaminister Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil. Ta selgitas, et praegu on tehtud ettepanekud, millega annaks haigekassa 33 miljonilisest eelarveaugust katta neli miljonit. Valitsuse toetuse on saanud ettepanekud 2,6 miljoni euro kohta. Kokku peaks haigekassa eelarveauk paranenud majandustulemuste valguses vähenema ligikaudu poole võrra.

«Kogu avalikkuse tähelepanu on koondunud valitsuse otsustele, aga haigekassa nõukogus on vaid valitsuse liikmeid vaid neli, rääkis Rõivas,» Ta selgitas, et ülejäänud liikmed on üks opositsioonisaadik ja kindlustatud inimeste esindajad. Nüüd on Rõivase sõnul kavas haigekassa nõukogu reformida, nii et see oleks tulevikus kuueliikmeline ja sinna kuuluks kaks valitsuse liiget.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles