Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Toidud, mis aitavad keha veevajadust täita

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maiken Mägi
Copy
Artikli foto
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Teada-tuntud soovitus on juua kaheksa klaasi vett päevas, et keha piisavalt hüdrateerituna hoida. Tegelikult ei pea sellest rangelt kinni pidama, kuna mõni inimene vajab rohkem vett, mõni jällegi vähem, lisaks saame seda teatud toitudest.

Kõige etem variant on siiski vastavalt vajadusele vett tarbida ning mitte jääda toidule lootma, vahendab Vox. Siiski parimateks toitudeks, millega keha veevajadust täita, on näiteks piim, maasikad, salat, seller ning kurk, mis sisaldavad 90-99 protsendi ulatuses vett.

Küll aga raskendab veevajaduse rahuldamist ohtralt soolaste toitude söömine ning kohvi joomine. Oluline on nende toitude ja jookide puhul püsida mõõdukas ning mitte liialdada.

Veel toite ning infot nende veesisalduse kohta:

  • 80-89 protsenti vett - puuviljamahl, õun, viinamarjad, apelsin, brokoli, tomat, melon ning jogurt.
  • 70-79 protsenti vett - banaan, avokaado, kartul, mais ja kodujuust.
  • 60-69 protsenti vett – makaronid, lõhe, jäätis, kanafilee, kaunviljad.
  • 50-59 protsenti vett – fetajuust, hakkliha, (sea) sisefilee steik.
  • 40-49 protsenti vett – pitsa
  • 30-39 protsenti vett – leib, sai, Cheddari juust
  • 20-29 protsenti vett – pepperoni, küpsised, koogid
  • 10-19 protsenti vett – või ja rosinad
  • 1-9 protsenti vett – maapähklid ja sarapuupähklid
  • 0 protsenti vett – õlid ja suhkur
Tagasi üles