Haigekassa eelarveauk jääb lappimata

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski seisab haigakassa eelarveauku lappides raske ülesande ees.
Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski seisab haigakassa eelarveauku lappides raske ülesande ees. Foto: Kristjan Teedema

Kui veel eelmisel nädalal oli haigekassal mõte oma pea 30 miljoni suurust eelarveauku lappida haiglatele vähem makstes, siis nüüd on sellest ideest loobutud.  Nii jääb haigekassa aasta lõpuks 20 miljoniga miinusesse ja see kaetakse haigekassa jaotamata kasumi arvelt.

«Kui poole aasta pealt oli prognoos, et haigekassa jääb 31 miljoni euroga miinusesse, siis säästumeetmetega on võimalik seda miinust vähendada 20 miljonile,» rääkis tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Oodatust märksa suurem ülekulu on kavas katta haigekassa jaotamata kasumi arvelt. «Kust meil seda mujalt ikka võtta on,» tõdes minister.

Jaotamata kasumi kasutamiseks pole vaja valitsuse luba, piisab haigekassa nõukogu otsusest ning eelarveaugu lappimiseks vajalik summa jääb seadusega lubatud piiridesse. «Haigekassa vaates poleks ka 30 miljonit probleem olnud, probleem on pigem riigieelarve tasakaalus,» lisas Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles