Saksamaal lubati esimest korda raske haiguse korral kanepit kasvatada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepit lubatakse tal kasutada ainult meditsiiniliselt eesmärgil.
Kanepit lubatakse tal kasutada ainult meditsiiniliselt eesmärgil. Foto: Panther Media/Scanpix

Esimest korda Saksamaal lubas kohus 53-aastasel multipleksskleroosi põdeval mehel kasvatada endale ise meditsiinilistel eesmärkidel kanepit.

Saksa föderaalne ravimite ja meditsiini agentuur (BfArM) kinnitas, et Saksamaal Mannheimis elaval mehel lubatakse kasvatada oma kodu vannitoas kuni 130 kanepitaime aastas, kirjutab Deutsche Welle. Kanep on mõeldud vaid isiklikuks kasutamiseks, rõhutas agentuuri pressiesindaja.

Varasemalt on BfArM lükanud tagasi kõik taotlused kodus kanepit kasvatada. Praegu on Saksamaal rohkem kui 900 inimest, kel on lubatud kasutada kanepit meditsiinilistel eesmärkidel. Nemad peavad ostma seda apteegist ning kulud tuleb kanda patsiendil endil. Üks gramm ainet maksab praegu umbes 15 eurot.

Enne loa saamist pöördus mees mitu korda kohtu poole, öeldes, et ta ei saa endale lubada igakuist 1500eurost väljaminekut, mis kulub meditsiinilistel põhjustel kanepi ostmisele. Kevadel otsustas kohus, et BfArM peab lubama mehel kanepit kasvatada ja kasutada seda oma ravi otstarbel.

Mees kannatab muuhulgas spastiline halvatuse, kõnehäirete ja depressiooni käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles