Vale diagnoosi pannud Eesti arst sai süüdistuse surma põhjustamises (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gorjatšjov Jõhvi kohtumajas.
Igor Gorjatšjov Jõhvi kohtumajas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru ringkonnaprokuratuur saatis kriminaalsüüdistusega kohtu alla arsti, kes süüdistuse järgi põhjustas patsiendile väära diagnoosi panemisega tema surma.

Süüdistuse kohaselt viibis Kohtla-Järve haiglas töötanud 39-aastane Igor 2012. aasta 24. novembril arstina tööl, kui kiirabi tõi tema juurde raskes seisundis 42-aastase mehe. Igor eksis mehele diagnoosi panekuga ja ei hospitaliseerinud teda, et jälgida mehe tervislikku seisundit. Vastupidi, arst lubas mehe kodusele ravile. See oli aga suur eksimus, sest tulenevalt terviserikkest suri mees järgmisel päeval.

Juhtunut uurima asunud korrakaitsjad jõudsid järeldusele, et arst on mehe surmas süüdi ning Viru ringkonnaprokuratuur esitas talle süüdistuse surma põhjustamises ettevaatamatusest. Teisipäeval astus mees Kohtla-Järvel kohtu ette, kus ta end süüdi ei tunnitanud. Kohus käivitas süüasja kohtliku uurimise tõendite läbivaatamisega.

Karistusseadustik näeb ettevaatamatusest surma põhjustamise eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles