Aiatöödel saadud kriimustus viis kahe lapse ema hauda

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiatöid tehes tasub kanda kindaid.
Aiatöid tehes tasub kanda kindaid. Foto: PantherMedia / Scanpix

Ühendkuningriigis elanud kahe lapse ema Lucinda Smith (43) suri, sest aiatöödel käe kriimustamise järel tekkis tal sepsis.

Naine tundis õlas valu ja läks perearsti juurde, kirjutab Telegraph. Perearsti sõnul oli probleem närvides ning ta saatis naise koju, soovitades võtta antidepressante, puhata ja külastada füsioterapeuti. 

Kolm päeva hiljem naine oksendas ja valu oli muutunud tunduvalt tugevamaks. Tema käed ja näpud olid punased ja paistes ning ta pöördus teise arsti poole, kes suunas ta erakorralisse vastuvõttu.

Pärast vereproovi selgus, et Smithil oli sepsis ehk veremürgistus, mis on infektsioonhaiguste tüsistus. Naine saadeti intensiivravisse ja talle anti antibiootikumi. Mõned päevad hiljem suri ta sepsise esile kutsutud toksilise šoki sündroomi tõttu.

Naise ema arvates oleks saanud tütre elu päästa, kui perearst oleks teinud talle kohe vereproovi ja mõõtnud tema vererõhku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles