Parim aeg, mil alustada dieediga

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisujahu ja suhkruga tooted kipuvad kaalu kergitama.
Nisujahu ja suhkruga tooted kipuvad kaalu kergitama. Foto: Panther Media/Scanpix

Värske uuring soovitab alustada toitumise jälgimist oktoobrikuus, sest sel ajal pole inimesed jõudnud veel pühadesöömingutega lisakilosid juurde võtta.

Tänu suvel kaotatud kilodele on paljude inimeste kaal augustis kõige madalam, kirjutab Independent. Kõige rohkem kipuvad inimesed juurde võtma pühade ajal ning neist kilodest lahtisaamiseks kulub keskmisel kuni viis kuud, leiti uurimistöös.

Pärast oktoobrit hakkavad tulema erinevad pühad ning neid esineb arvukamalt jaanuari alguseni. Kuigi erinevates riikides peetakse erinevaid tähtpäevi, võtsid pidusöömingutega kaalus juurde nii ameeriklased, sakslased kui ka jaapanlased.Näiteks sakslased kippusid liigselt sööma lihavõtete ajal, jaapanlased aga hoopis Kuldse nädala (Golden Weeki) ajal.

Kõige rohkem võeti aga siiski juurde jõulude ja uue aasta paiku. Ameeriklased võtsid juurde umbes 0,6 kg, sakslased 0,8 kg ja jaapanlased 0,5 kg.

Uuringut juhtinud dr Brian Wansink tõdes, et uue aasta lubaduste asemel tuleks teha hoopis nn oktoobri lubadusi, sest lihtsam on kaalutõusu ennetada kui lisakilodest hiljem lahti saada.

Samuti selgus uuringust, et inimesed, kes kaalusid end pärast pühi iga päev, suutsid lisakilodest kiiremini lahti saada, kui need, kes seda ei teinud.

Uuringus osales ligi 3000 inimest: 1781 ameeriklast, 760 sakslast ja 383 jaapanlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles