112 päeva puhul saab täna uudistada päästjate tööd

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtiste uste päev Viljandi päästekomandos läinud septembris. Pildil Viljandi maagümnaasiumi õpilased.
Lahtiste uste päev Viljandi päästekomandos läinud septembris. Pildil Viljandi maagümnaasiumi õpilased. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, 11 veebruaril tähistatakse Euroopas hädaabinumbri 112 päeva ja sel puhul on Eesti päästekomandod huvilistele avatud.

Päästeteenistuse teatel on lahtiste uste päevad kõikides päästekomandodes ja külastajad saavad tutvuda päästjate töö ja tehnikaga. Samuti saab päästjatelt küsida nõu, näiteks selle kohta, kuidas oma kodu tuleohutumaks muuta.

Euroopa Liit kuulutas 11. veebruari 112 päevaks 2009. aastal. Päeva eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust üleeuroopalisest abinumbrist. Hiljutine eurobaromeetri uuring osutab, et see on ka vajalik – kolm neljandikku liidu kodanikest ei tea, et sel numbril saab abi kutsuda kõikides liikmesriikides.

Hädaabinumbri tutvustamiseks loodud organisatsiooni 112 Foundation president Emmanuel Paul märkis samuti, et 112 on kõikide Euroopa kodanike jaoks mõeldud teenus, «kuid kahjuks ei tea enamus Euroopa Liidu elanikest, et seda on võimalik kasutada teistes liikmesriikides.»

112 päeva puhul korraldatakse erinevaid üritusi kogu Euroopas. Eestis tähistavad lisaks päästekomandodele päeva ka lasteaiad. Tallinnas Haabersti linnaosa kõigis lasteaedades teevad lapsed lumele numbri 112. Lisaks tutvustab häirekeskus hädaabiteenuse arenguid oma koostööpartneritele ning häirekeskuse piirkondlikes keskustes toimuvad kohtumised kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles