WC-poti kemikaali reklaamitakse taas imeravimina (2)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegelikult on kaltsiumhüpokloriid mõeldud WC-poti desinfitseerimiseks.
Tegelikult on kaltsiumhüpokloriid mõeldud WC-poti desinfitseerimiseks. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi paljud meedikud on hoiatanud kloordioksiidi tarvitamise eest, reklaamis alternatiivseid ravivõtteid propageeriv portaal Telegram seda ohtlikku kemikaali taas paljude haiguste vastu mõjuva ravimina.

Hiljuti avaldas Telegram artikli, kus selle veebilehe peatoimetaja Mariann Joonas väidab, et ta võttis paar MMS tilka ja see tegi tema tervisega imet. «Ma saan aru, et järgnev võib kõlada uskumatuna, aga halvatus kadus vähem kui poole minutiga (!),» kirjutab Joonas portaalis Telegram. Enda sõnul võttis ta kemikaali nädal aega ja pärast seda «ei olnud enam jälgegi borrelioosi-vaevustest». Joona väidab, et MMSi abil on inimesed võitu saanud ka näiteks vähist, rauapuudusest ja kõrgest vererõhust.  

Tegelikult on MMSi nime all tuntuks saanud kloordioksiid mõeldud tualettpottide ja basseinide desinfitseerimiseks, kuid möödunud aastal hakati seda kemikaali hoogsalt reklaamima imeravimina. Teaduskatsed näitavad, et kloordioksiid on tugevalt söövitava toimega ja tõenduspõhisest meditsiinist lähtuvad Eesti arstidki on hoiatanud, et kõige hullemal juhul võib MMS inimese koguni tappa.

«Pole uuringuid, mis viitaksid, et MMSi abil oleks kedagi terveks ravitud,» rõhutas Ida-Tallinna keskhaigla onkoloogiakeskuse vanemasrt Gerli Kuusk. «Tegelikult on hoopis tõendeid, et suukaudsel tarvitamisel MMS (ehk valgendi) mitte ei ravi, vaid hoopis põhjustab vähki. Kloordioksiid on tugevatoimeline oksüdant ja vaba radikaal, mis kahjustab raku geneetilist struktuuri. Rakukahjustused viivad halvemal juhul vähi tekkeni.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles