Päev, mil pääseb tasuta rinnauuringule

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnavähk tuleks avastada võimalikult varakult.
Rinnavähk tuleks avastada võimalikult varakult. Foto: Panther Media/Scanpix

Täna algab registreerimine tasuta rinnauuringute päevale, mis toimub Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERHis) 12. novembril.

Rinnauuringutele saab registreeruda tööpäeviti kella 9-16 telefonil 617 2405 või 5300 6334, teatas PERH.

Igal aastal tähistatakse 8. novembril rahvusvahelist radioloogiapäeva. Samal kuupäeval 1895 tegi Wilhelm Conrad Röntgen oma kuulsa avastuse – X-kiired, mida hiljem hakati nimetama röntgenikiirteks. Tänavu on radioloogiapäev pühendatud rinna piltdiagnostikale.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla korraldab radioloogiapäeva tähistamiseks laupäeval, 12. novembril tasuta rinnauuringute päeva, mil meie radioloogid ja radioloogiatehnikud teevad terve päeva tasuta rinnauuringuid esitamata arveid haigekassale.

«Tahame radioloogide poolt sellise vabatahtliku tööga radioloogiapäeva tähistades juhtida avalikkuse tähelepanu sellele, et Eestis on rinnavähi varase avastamise osas veel palju ära teha,» ütles regionaalhaigla radioloogiakeskuse juhata dr Maret Talk ja lisas, et esmalt oleks aeg sõeluuringu sihtgruppi laiendada nii, et see arvestaks Euroopa juhiseid. Talk tõdes, et rinnavähi korral on otsustavalt tähtis jõuda ravile vähi varases staadiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles