Kiirabile annavad tööd nii libedad teed kui alkohol

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanges turnides võib kergesti mõne kuu murda.
Hanges turnides võib kergesti mõne kuu murda. Foto: Raigo Pajula

Ida-Viru kiirabi operatiivteenistuse juht Jevgeni Gužovski ütles, et jätkuvalt on palju kukkumisest tingitud luumurde, kuid järjest enam tuleb lumehangedes külmumisest päästa napsitanuid.


«Väljakutsete arv pole oluliselt suurenenud, kuid traumasid on kindlasti rohkem olnud,» ütles Gužovski. Põhiliselt on tegemist nii jala- kui käeluu murdudega. Ette on tulnud koguni lahtisi luumurde. Rohkem on olnud ka raskemate vigastuste hulka kuuluvat reieluukaela murdu, mis vajab enamasti operatsiooni.

Külmavigastusi pole esialgu Ida-Virumaal veel eriti olnud. «Inimesed hoiduvad külmaga vist rohkem koduseinte vahele,» nentis kiirabi operatiivteenistuse juht. Küll on aga tema sõnul ära päästetud alkoholijoobes olnud inimesi, kes hange magama jäänud. Kord tuli üht sellist alajahtunut tund aega elustada ja meedikute rõõmuks see lõpuks ka õnnestus.

Kiirabiarst soovitabki inimestel praegu vähem õues viibida ja välja minnes ennast soojalt riidesse panna. Kindlasti peaks sellise külmaga kõrvad kaetud olema ja müts peas.

Ida-Viru kiirabi on valmis, selleks et suur külm lähiajal neile tööd juurde toob. Kui ainult suurt tuisku ei tuleks, mis kiirabiautode juurdepääsu raskendab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles