Perearst otsib ise haigla digiregistratuurist vastuvõtuaja (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Mailiis Ollino

Kui mujal Eestis tuleb eriarsti juurde suunatud inimesel endal näha vaeva vastuvõtuaja saamiseks, siis Pärnus on perearstidel juurdepääs haigla digiregistratuurile ja vastuvõtuaja otsivad inimesele just nemad.

«See kord kehtib juba mitu aastat ja arstid, kes on arvutiga rohkem «sina» peal, kasutavad seda võimalust päris usinalt (näiteks Ülejõe, Mai perearstid),» rääkis Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur.  Lisaks võimalusele oma patsientidele ise eriarstide juurde aegu broneerida saavad perearstid alates 1. augustist tellida eriarstidelt e-konsultatsioone. Eelnevalt perearsti tehtud uuringute põhjal saadetakse e-konsultatsiooni päring eriarstile, kes tuvastab patsiendile eriarsti vastuvõtu määramise vajaduse ja kutsub abi vajava patsiendi enda vastuvõtule tagasi juba mõne päeva jooksul. «Seda selleks, et tõepoolest eriarsti abi vajavad patsiendid saaksid seda võimalikult kiiresti,» rääkis Amur. Eriti hea võimalus on see nendele perearstidele, kes tegutsevad Pärnust väljaspool, sest patsient peab sõitma arsti juurde vaid siis, kui seda tõesti vaja on.

Haigla esindaja sõnul on digiregistratuuri peamine kasutegur, et võimalikult kiiresti jõuavad eriarsti juurde need patsiendid, kes perearsti arvates (mitte enda arvates) seda tõepoolest vajavad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles