Vastsündinute kandmine perearstinimistusse nõuab tuhandeid eurosid lisaraha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu
Vastsündinu Foto: SCANPIX

Vastsündinute kandmine perearstinimistusse toob haigekassale pingelise eelarve juures kaasa lisakulutusi, mistõttu soovib haigekassa riigilt oma andmekoguteenuste täiendamiseks 17 000 eurot.

Perearstid on välja toonud, et on lapsi, kelle sünni ja olemasolu kohta puudub neil info, kirjutab BNS. Seetõttu algatas ministeerium seadusemuudatuse, millega kantaks vastsündinud kohe pärast sündi perearstide nimistusse. Seadusemuudatuse rakendamiseks peab haigekassa täiendama oma andmekogude X-tee teenuseid, et nende vahendusel tekiks vastsündinul seos perearstinimistuga kohe pärast lapse sündi.

Erinevalt praegusest tähendab see tehniliselt vastsündinute andmete importimist kindlustusregistrisse enne nime ning elukoha registreerimist rahvastikuregistris, samuti lapse sidumist ema perearsti nimistuga kohe pärast lapse sündi ja andmete saabumist ja info kajastamist perearstidele pakutavates teenustes.

Arendustööde tegemiseks on vaja täiendavaid eelarveväliseid rahalisi ressursse. Hinnanguliselt on haigekassa tehniliste arendustööde kulud seoses seadusemuudatusega ligikaudu 17 000 eurot, kirjutas haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross neljapäeval sotsiaalministeeriumile.

«Seoses haigekassa pingelise eelarvelise olukorraga on osutunud nende katmine organisatsioonisiseste ressursside arvelt praegusel hetkel keeruliseks ja sellel põhjusel pöördume sotsiaalministeeriumi poole palvega katta vajalike arendustööde finantseerimine,» kirjutas Ross.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles