Lasnamäel aknast alla kukkunud väikelaps jäi imekombel ellu (1)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 23. oktoobril kukkus kortermaja aknast alla kaheaastane laps, kes jäi imekombel ellu ja toimetati Tallinna lastehaigla intensiivraviosakonda.

Pealtnägijate sõnul kukkus väike poiss, kellel vanust kaks aastat ja kolm kuud, kella 11 paiku päeval alla köögiaknast. Poiss võttis tooli, avas akna ja lendas sealt alla. Imekombel maandus ta otse maja ees olevasse ligi meetrise läbimõõduga lillepeenrasse.

Kiirabi kutsus majaelanik, kes õnnetust pealt nägi

Õnnetust nägi pealt maja keldrikorrusel asuva poe juures autos istunud majaelanik. Mees kutsus kohe kiirabi ja jooksis lapse vanemaid otsima. Kaheksandale korrusele jõudes ei leidnud mees kohe lapse ema, kes viibis naabrite sõnul hetkeks eemal, tõenäoliselt vannitoas. Mahtra kiirabi viis raskes seisundis lapse Tallinna lastehaiglasse.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava kinnitas toimunut. «Väikelastega juhtunud raskete õnnetuste puhul alustatakse asjaolude väljaselgitamiseks tavapäraselt kriminaalmenetlust ning ka antud juhtumi puhul selgitab uurimine välja, mis traagilise õnnetuseni viis,» lisas ta.

Naabrite sõnul ei murdnud laps ühtegi luud, kuid tema siseelundid said viga. Praegu on poiss teadvusel ja tema seisund on stabiilne. Lapse isaga rääkinud naabrid avaldasid lootust, et kui kõik hästi läheb, saab poiss peagi terveks.

«Ma arvan, et läheb kaks-kolm kuud ja ta hakkab jooksma,» rääkis üks naaber, kelle sõnul on paljud naabrid pisipoisi pärast terve nädala muretsenud.

«Me palvetasime ja olime väga rõõmsad, kui saime teada et ta on elus,» rääkis vastasmaja korteriühistu esinaine Tatjana, kes rõhutas, et juhtunu ei ole lapse vanemate süü. «Meil on neljatoalised korterid, seal on nii palju aknaid ja plastaknaid on väga lihtne avada. Minu lapselaps on kolmeaastane, ta teeb palju asju ja kõik lapsed oskavad selliseid asju teha,» lisas ta. Selleks, et edaspidi selliseid õnnetusi vältida, kinnitas Tatjana oma majas seinale manitseva teksti, milles paneb kõigile majaelanikele südamele, et nad jälgiksid, et lapsed ei saaks aknaid avada.

Poiss on pärit kolmelapselisest perest

Lapse vanemad on naabrite sõnul head inimesed, kes on alati oma laste eest hästi hoolitsenud. «See perekond on väga hea. Seal on kolm last. Ema ja isa on head inimesed. Näen isa kogu aeg lastega, ta käib nendega sageli väljas jalutamas,» rääkis üks naaber. Kui isa nägi maja ees politseid ja kiirabi ning taipas, mis on juhtunud, siis kukkus ta naabrite sõnul kokku. Ka emale oli juhtunu suur šokk.

Tallinna kiirabi juht Raul Adlas kinnitas, et kiirabi sai sellise väljakutse, kuid täpsemaid asjaolusid ei avaldanud. Ta rõhutas, et meedikute ülesanne on ravida patsienti ning teha seda talle parimal viisil, mis tähendab ka privaatsuse tagamist.

Tallinna lastehaigla kommunikatsioonijuht Tiina Eier kinnitas, et laps viibib lastehaigla intensiivraviosakonnas. Täpsemat infot lapse tervisliku seisundi kohta ei ole Eieri sõnul veel võimalik avaldada.

Lapse isa keeldus kommentaaride andmisest, kuid rõhutas, et tegemist oli õnnetusega, ning palus suure šoki osaks saanud perekonda mõistvalt suhtuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles