Gripi haripunkt on möödas, jätkuvalt domineerib seagripiviirus

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grippi haigestumine tõuseb.
Grippi haigestumine tõuseb. Foto: SCANPIX

Terviseameti andmeil vähenes möödunud nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestunute arv 12 protsendi ja gripitaoliste haigusnähtudega inimeste arv 14 protsendi võrra.


Kuuendal nädalal kinnitati üks gripisurma juhtum, suri 29-aastane naisterahvas, kes kuulus riskirühma. Domineeris A gripiviiruse alatüüp (H1N1) 2009 ehk pandeemiline gripiviirus.

Arstide poole pöördus eelmisel nädalal 6734 haigestunut, neist pea pooled (45 protsenti) olid lapsed. Laboratoorselt kinnitatud grippide arv püsis stabiilsel tasemel. Grippi haigestumise intensiivsus oli Eestis keskmine ja geograafiline levik laialdane.

Vanusrühmade järgi haigestusid jätkuvalt kõige rohkem alla 5-aastased lapsed, kuid haigestumus nende hulgas vähenes ligikaudu 30 protsenti. Koolilaste ja täiskasvanute haigestumus vähenes samuti vastavalt 14 ja 10 protsenti, vanemaealiste hulgas (65 ja vanemad) täheldati haigestumuse kerget tõusu.

Respiratoorsetest viirustest esines kolmel juhul neljast gripi viirusi, A-gripiviiruste osakaal oli 67 protsenti ning B-gripiviiruse osakaal kuus protsenti. Laboratoorselt kinnitati kokku 111 A gripi ja 9 B gripi juhtu, positiivse kinnituse saanutest A gripiviirustest 70 olid tüvega H1N1.

Gripihooaja algusest on kinnitatud 688 A gripiviirust, neist 477 A(H1N1), 1 A(H3N2) ning 82 B gripiviirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles