Ossinovski ei toeta perearstide ettepanekut patsientide ooteaegu pikendada

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski pikemate järjekordade lubamises lahendust ei näe.
Jevgeni Ossinovski pikemate järjekordade lubamises lahendust ei näe. Foto: Liis Treimann

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski teatas Eesti Perearstide Seltsile antud ametlikus vastuses, et ei kavatse toetada perearstide seltsi ettepanekut, mis lubaks perearstidel krooniliste haigete ooteaegu pikendada.

«Sotsiaalministeerium peab esmatasandi teenuste head kättesaadavust väga oluliseks ja seetõttu ei saa me ettepanekut toetada,» kirjutab Ossinovski perearstide seltsile antud ametlikus vastuses. Minister lisab, et on valmis perearstidega ettepanekuni viinud probleeme arutama.

Ossinovski tõdeb, et krooniliste haigete arvu kasvuga kasvab ka perearstide töökoormus. Üks lahendus on tema sõnul teise pereõe palkamine, mida haigekassa rahastab 2013. aastast. Teiseks investeerib riik ministri sõnul esmatasandi tervisekeskuste infrastruktuuri väljaarendamisse. Sel teel loodab Ossinovski anda perearstidele võimaluse koonduda grupipraksistesse ja laiendada oma meeskonda koormuse vähendamiseks täiendavate spetsialistidega,

Ministri määruse kohaselt tuleb perearstidel kõik patsiendid vastu võtta viie päeva jooksul. Oktoobri alguses tegid  Eesti Perearstide Selts ministrile ettepaneku pikendada seda aega kümne päevani. Seltsi esinaine Diana Ingerainen põhjendas ettepanekut sellega, et töökoormuse suurenemisel ei suuda perearstid kõiki patsiente enam määrusega ette nähtud aja jooksul vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles