Pangalaen käib arstidel üle jõu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstid ei ole rahul, et nende ettepanekut kuulda ei võetud.
Perearstid ei ole rahul, et nende ettepanekut kuulda ei võetud. Foto: Caro / Thomas Ruffel

Isegi kui (pere)arstiettevõttel on läinud korda võita euroraha abil tervisekeskuse rajamise õigus, võib ta seista silmitsi üle jõu käiva laenukohustusega omaosaluse katmiseks.

Euroopa abirahaga rajatavatel tervisekeskustel on kohustus tegutseda 20 aastat, vastasel juhul tuleb raha tagasi maksta. Perearstid, kes keskust haiglate või KOVide abita rajavad, sooviksid ka laenu tagasimaksmist sama pikaks venitada, kuid pangad pole sellest huvitatud.

Swedbanki äripanganduse valdkonnajuhi Priit Lopsiku sõnul eelistavad pangad praeguses ebakindlas intressikeskkonnas anda ärilaene mitte pikemaks kui viieks aastaks. Selle taustal on ka 10 aastat hea pakkumine, kuid Tallinna perearsti Eero  Merilinnu sõnul oleks 10 aastase tähtaja korral  laenumakse nii suur, et käiks üle jõu isegi haigekassa lepingumahu suurenemisel.

Pikemalt loe Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles