Äsja loodud sihtasutus hakkab kontrollima ravimeid

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka ravimeid võltsitakse.
Ka ravimeid võltsitakse. Foto: Panther Media/Scanpix

Vastloodud ravimite ehtsuse kontrolli sihtasutus hakkab üles ehitama süsteemi, mis välistaks võltsravimite sattumise Eesti patsientide kätte.

2019. aastaks peavad kõik Eestis müüdavad ravimid olema sisse kantud infosüsteemi ja varustatud turvamärgisega ning kui need nõuded pole täidetud, ravimeid müüa ei saa, kirjutab ERR.

Euroopa Komisjoni määruse järgi tuleb igasse Euroopa Liidu riiki luua infosüsteemid, millega tugevdatakse kontrolli ravimite liikumise üle ja välistatakse võltsravimite sattumine patsientide kätte. Eestis on selleks otstarbeks loodud uus sihtasutus, mille asutajateks on ravimitootjate liit, ravimihulgimüüjate liit ja apteekrite ühendus ning haiglate liidu kaudu on sihtasutusega ühenduses ka haiglaapteekrid.

Sihtasutuse peamine eesmärk on viia ravimiohutus uuele tasemele. Loodav infosüsteem peaks toimima nii, et iga ravimipakend saab unikaalse koodi, mille järgi on võimalik ravimi päritolu ja tootja tuvastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles