Eestisse jõuavad uued kiiritusravi meetodid

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiritusravi aitab päästa üha rohkemate vähihaigete elu.
Kiiritusravi aitab päästa üha rohkemate vähihaigete elu. Foto: Liis Treimann

Regionaalhaigla avab 11. novembril oma kiiritusravikeskuses uue põlvkonna kiirendi, millega seoses võetakse kasutusele uued ravimeetodid.

Uue kiirendi kasutuselevõtmise järgselt on võimalik lühendada kiiritusravi järjekordi, kiiritusravi muutub kättesaadavamaks ja täpsemaks ning kasutusele võetakse uued ravimeetodid, teatas regionaalhaigla.

«Kiiritusravi edukus sõltub väga palju õigeaegsest ravist, seetõttu on kiiritusravi kättesaadavus patsientide jaoks eriti oluline,» rõhutas regionaalhaigla kiiritusravikeskuse juhataja dr Maire Kuddu. Dr Kuddu sõnul on kiiritusravi areng Eestis ja regionaalhaiglas toimunud tänu heale koostööle rahvusvahelise aatomienergiaagentuuriga.

Uus  kiirendi on ergonoomilisem ja selle kõrge mehaaniline täpsus võimaldab kiirendit kasutada uuenduslikuks stereotaktiliseks raviks, kus kiirgus fokusseeritakse väga täpselt väiksematesse aju- või kehasisestesse kasvajatesse. Samuti võimaldavad uue kiirendi kuvamisseadmed jälgida kasvaja asukohta kiiritusseansi ajal, mis parandab kiiritusravi täpsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles