Perearstid panevad alkohoolikud päevikut pidama (3)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol on noorte seas kõige populaarsem uimasti.
Alkohol on noorte seas kõige populaarsem uimasti. Foto: SCANPIX

Tervise Arengu Instituut (TAI) on alkoholismi ennetamiseks ja raviks koostanud ühe lahendusena alkopäevikud, mida perearstide kaudu sihtgrupile levitatakse. Oma joomispraktika ülestähendamine on kirjas ka alkoholismi ravijuhendis.

Päevikutäitjalt eeldatakse kõigi asjaolude ülesmärkimist: kus ja kellega on koos istutud (näiteks pubis), palju kulus selleks raha ning mida ja palju joodi, kirjutas ERR. Samuti tuleks märkida, palju oli eesmärk juua. Päevikus on iga nädala peal seitse päeva ning kokkuvõtteks tuleks märkida, palju kogunes joodud alkoholiühikuid kogu nädala peale kokku.

Kas päevikupidamisest sõltlasele ka abi on, on Seliste hinnangul veel vara öelda - seda võiks ehk hinnata aasta pärast. Seetõttu ei ole veel ka vastust, ega joomatsüklisse sattunud inimene päevikupidamist unusta või kas oma joodud koguste nägemine paneb oma käitumist muutma.

«Tervishoiutöötajatel on selle vastu väga suur huvi olnud, oleme neid juurdegi trükkinud,» kinnitas TAI tervishoiusuuna suhete juht Tarmo Seliste ERR-ile.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles