Soome piirkonda tabas gripisüstipaanika (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripisüsti tehakse Soomes riskirühma kuuluvale inimesele tasuta.
Gripisüsti tehakse Soomes riskirühma kuuluvale inimesele tasuta. Foto: Panther Media/Scanpix

Lõuna-Soome läänis Kotkas tuli tervisekeskusesse gripivaktsiini saama niivõrd palju inimesi, et osa neist tuli süsti saamata tagasi saata. 

Gripihooaeg on veel ees ning Kotka elanikel pole seda veel sel hooajal diagnoositud, kirjutab Yle. Gripivaktsiine tehakse järk-järgult erinevates tervisekeskustes üle Soome.

Laupäeval, kui Kotkas alustati gripivaktsineerimisega, oli soovijaid nii palju, et osa inimesi pidid ootama oma korda enam kui tund aega.

Peaõde Saija Hämäläinen tõdes, et nad olid üllatunud, kui paljud inimesed tulid tervisekeskusesse ka kaugemalt piirkondadest, et saada gripisüsti.

Järjekord tekkis tervisekeskuse ukse taha juba enne avamist. Hämäläineni sõnul külastas keskust sel päeval umbes 1200-1300 inimest ning keskuse kuuetunnise lahtioleku ajal manustati umbes 200 vaktsiini. 

Hämäläineni sõnul hoidsid patsiendid meditsiinipersonali töös kogu päeva ning tal on kahju, et kõik soovijad siiski vaktsiini ei saanud, kuna tervisekeskus suleti kell 15.00.

Soomes on gripisüst tasuta riskirühma kuuluvatele inimestele:

  • üle 65-aastastele inimestele;
  • lastele vanuses 6 kuni 35 kuud;
  • krooniliste haiguste, näiteks diabeedi, kopsu- või südamehaigusega inimestele. 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles