Heategevuslikul õhtusöögil liikusid suured rahasummad

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefondi vabatahtlik 1500 euro eest müüdud Epp Maria Kokamägi maaliga «Naine pärlitega».
Lastefondi vabatahtlik 1500 euro eest müüdud Epp Maria Kokamägi maaliga «Naine pärlitega». Foto: Ljudmilla Kuhto

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond korraldas 17. novembril heategevusliku tuluõhtusöögi, millega tähistati 16. sünnipäeva ning koguti annetusi teraapiaid vajavate laste toetuseks. Helded külalised annetasid lastele pea 10 000 eurot.

Õhtusöök toimus Radisson Blu Hotel Olümpias, teatas lastefond. Annetussumma kujunes osalejate poolt tehtud annetustest ning kohapeal läbi viidud heategevusliku oksjoni tuludest. Viimane läks üle ootuste hästi, sest helded sünnipäevakülalised soetasid enampakkumiselt Eesti kunstnike ja disainerite loomingut kokku 5855 euro eest.

«Veendusime taaskord, et meie head partnerid, kellega koos soovisime oma sünnipäeva tähistada, on tõepoolest väga suure südamega inimesed ja ettevõtted! Meil on siiras heameel, et meie teed on nendega ristunud ja saame üheskoos raskelt haigeid lapsi aidata,» oli lastefondi strateegiajuht Küllike Saar kõigile sünnipäeva tuluõhtusöögil osalenutele tänulik. Tänu soovib fond avaldada ka kõigile neile, kes üritust korraldada aitasid.

Kokku kogus lastefond oma sünnipäevaaktsioonidega ligi 11 000 eurot. Lisaks tuluõhtusöögil osalenutele andsid sellesse oma panuse 18. novembril Vanemuise teatris ooperit «Carmen» nautinud inimesed, 14. novembril protsendipäeva korraldanud ettevõtted ja nende külastajad ning oksjonikeskkonnas osta.ee Eesti disainerite ja kunstnike loomingut soetanud pakkujad.

Kogutud annetusega toetab lastefond haigeid lapsi, kes vajavad oma haiguse tõttu erinevaid teraapiaid (hipo-, tegevus-, muusika- või füsioteraapiat). Hetkel toetab fond selles kaheksat last kokku ligi 22 000 euroga aastas.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid Eesti-üleseid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks lastefondi kodulehel. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles