Vanaema sundis veganist lapselast kala sööma (1)

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liha hulka loetakse ka kala.
Liha hulka loetakse ka kala. Foto: PantherMedia / Scanpix

Välismeedia kihab pahameelest, sest vanaema sundis oma 13-aastast veganist pojatütart kala sööma.

Teismelisel neiul, kes tavaliselt ei nuta, tulid vanaema käitumise pärast pisarad silma, kirjutab Independent. Tüdruk oli valinud veganluse suve alguses.

Veganina oli neiu teinud valiku, et ta ei tarbi loomseid toite. Ema sõnul käskis vanaema lapselapsel laua taha istuda ning süüa koorekastmes lõhega spagette, mille ta oli ise valmistanud.

Ema sõnul oli ta oma ämmale täpselt selgitanud, mida veganism endast kujutab ning toonud välja, mida tütar ei söö. Ämm aga sellest ei hoolinud. «Lõpeta kurtmine – liha teeb sulle head! Istu maha ja söö, sa tänamatu laps,» olevat vanaema öelnud.  

Tüdruku ema on ämma käitumise üle nördinud. Lapse isa see aga nii palju ei pahandanud, kuna ta suhtub veganlusse skeptiliselt.

Ema mõtles, kas ta nördimus on õigustatud või mitte ning pöördus väljaande Mumsneti poole, kus jagati tema suhtumist. Enamik seda väljaannet lugevaid emasid leidis, et tüdruku vanaema käitumine oli täiesti vastuvõetamatu. Ühe ema hinnangul võis seda nimetada isegi lapse väärkohtlemiseks, sest last (ega ka kedagi teist) ei tohi sundida midagi sööma, olenemata põhjusest.

Portaali lugejad soovitasid emal lapselapse ja vanaema tulevastele kohtumistele kaasa minna.

Ka arvati, et tütre isa oleks pidanud lapse eest välja astuma. Lisati, et isa arvamus veganlusest ei ole selle juhtumi puhul oluline, tähtsam oleks olnud oma tütre eest seista.

Üks asi, milles kõik naislugejad olid ühel nõul – ämmaga on raske läbi saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles