Salmonellapuhanguga lasteaed pandi ajutiselt kinni

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kihnu lasteaed.
Tallinna Kihnu lasteaed. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tallinnas Lasnamäel asuv Kihnu lasteaed on tänasest kuni kolmapäevani suletud, sest kogu lasteaeda desinfitseeritakse täiendavalt. 

Täna hommikul võeti lasteaias kõikidelt lastelt proovid salmonellale, ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Tema sõnul lubatakse negatiivsete vastuse saanud lastel neljapäevast taas lasteaeda minna.

Positiivsete proovitulemuse saanud lapsed jäävad perearsti jälgimisele, kuid täiendavale uuringule neid esialgu ei saadeta. Mõne aja möödudes teeb perearst positiivse tulemuse saanud lapsele uued uuringud. Arsti otsustada jääb ka see, millal uus uuring täpsemalt tehakse. Lasteaeda last enne ei lubata, kui tema proovitulemus on negatiivne.

Soolenakkus salmonelloos levib lasteaias oktoobrikuust ning terviseamet koostöös veterinaar- ja toiduametiga on uurinud puhangu algpõhjuseid, kuid seni pole õnnestunud nakkusallikaid välja selgitada. Eelmisel kolmapäeval ütles tervisamet, et uurimine on muutunud keerulisemaks, sest haigestumise võisid põhjustada erinevad nakkusallikad.

Täna lisas Saluri, et nakkusallikas ehk puhangu algpõhjus ei pruugigi selguda.

Eelmisel kolmapäeval rääkis Kihnu lasteaia direktor Eve Kalimulina, et lasteaia hoolekogu teeb koostöös terviseameti ja Tallinnaga kõik vajaliku, et vältida ja tõkestada nakkuse levikut.

Loe lasteaias puhkenud salmonelloosipuhangu ning haiguse kohta pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles